HittaConnect - Aktivera & synka dina uppgifter
Information om hur du som företagskund aktiverar tjänsten HittaConnect
1. Aktivera
Inne i ditt företagskonto klickar du på Aktivera
Eller här:

2. "Hämta data"
För att koppla ditt företag till externa plattformar behöver vi verifiera dina företagsuppgifter och få ditt godkännande för hur vi behandlar dem. Du importerar verifierade företagsuppgifter från våra källor så att vi kan hjälpa dig hålla informationen korrekt på alla plattformar genom att klicka på knappen "Hämta data" och sedan "Spara och bekräfta".

3. Dela Data
I detta steg ser du vilka uppgifter som HittaConnect kommer att dela med övriga plattformar. Gå igenom och säkerställ så att allting stämmer.
Behöver du ändra något? Klicka på det du vill ändra och återgå sedan till detta steg.
Ser du en röd varningstriangel? Korrigera det felaktiga och försök igen.

4. Godkänna
I detta steg godkänner du att vi får dela dina uppgifter samt att detta görs enligt GDPR. Läs igenom, bocka i rutorna och klicka på “Starta synkning”
5. Google My Business
Har du ett Google my Business sen tidigare? Klicka på “Anslut” och följ anvisningarna som följer. För att du ska kunna ansluta konto krävs det att din maildress står som “Primary owner” för kontot.
Har du inget Google My Business sen tidigare? Klicka HÄR och följ anvisningar. Det är en kostnadsfri tjänst Google har för att ni ska synas på Google.
Dina uppgifter som står i din profil hos oss synkas vidare till +35 andra platser online. Första synkningen kan ta upp till några dagar. Efter detta tar det endast några minuter från det att du uppdaterar några eventuella uppgifter hos oss i ditt företagskonto. Behöver du uppdatera/ändra uppgifter gör du det enkelt direkt via ditt företagskonto i gulmarkerad del (Se bild ovan).
